Boekresensies

Zoals verteld: ik ben een boekenwurm. Hier enkele boekresensies:

Lymfe

Een onontdekte bron van gezondheid

Gerard Lemole

Ik wilde dat ik dit boek gelezen had of iemand mij deze dingen had verteld toen mijn lichaam opzwol als bijwerking van mijn medicatie. Ik heb het dan ook in een ruk uitgelezen.

Gerard Lemole legt in leesbare niet medische taal uit wat het lymfesysteem is, hoe het werkt en wat er allemaal mis kan gaan. Hij beschrijft vervolgens een aan aantal aandoeningen en geeft hierbij specifieke tips om het probleem te verhelpen of in ieder geval te verminderen. Hij heeft hierbij aandacht voor meerdere aspecten zoals beweging, voeding en supplementen maar ook het omgaan met stress, zingeving en spiritualiteit.

Het boek sluit af met 3 bijlagen. De 1e specifiek over voeding met aansluitend de 2e bijlage met smakelijke recepten voor lymfevriendelijk eten. De 3e bijlage betreft een eenvoudige yogales met tips betreffende chanten, mediteren en fysieke oefeningen. Deze laatste zijn heel nuttig maar de oefeningen zijn met de beperkte aanwijzingen uit het boek zonder ervaring niet goed te leren en ik zou daar toch echt een ervaren yogaleraar bij zoeken.

Al met al een goed informatief boek. Zeer aan te raden voor iedereen die met lymfeoedeem te maken heeft zowel als patiƫnt , familielid of als hulpverlener. Maar ook voor iedereen die interesse heeft in meer integrale geneeskunde. Het fijne van het boek vind ik dat het probleem van alle kanten wordt bekeken en dat er allerlei opties worden aangedragen om er zelf iets aan te doen. Na het oordeel dat ik er maar mee moest leren leven ben ik ben zelf uiteindelijk van mijn oedeem afgekomen door dieetaanpassingen en supplementen. Ik las deze ook allemaal in dit boek en nog veel meer.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin