Er is geen oprechtere liefde dan de liefde voor eten

George Bernard Shaw

Hoe werkt een voedingsadvies?

Een voedingsadvies bestaat uit 3 fasen:

Fase 1 bestaat uit alles in kaart brengen.

  • Hoe voel je je? Wat zijn je klachten of wensen?
  • Wat eet je nu? Wanneer eet je dat en wat voor invloed heeft dat op je?
  • Wat is goed voor je? Aan de hand van een vragenlijst bepalen we je Pakriti, je basisconstitutie. (Dit is lang niet zo nauwkeurig als een Ayurvedisch arts dit doet met een polsdiagnose, maar geeft wel een indicatie)
  • Waar wil je naar toe? Wat is je doel? Afvallen, medische klachten, helderder worden? Hoe beter je voor de geest hebt waar je naartoe wilt, hoe makkelijker het zal gaan.
  • Wat heb je er voor over? Je voeding veranderen is niet altijd eenvoudig. Zeker als je veel moet veranderen. Heb je de steun van mensen om je heen of moet je alles alleen doen? Wat betekent het financieel?

Fase 2 bestaat uit gaan uitproberen. Anders gaan eten, bepaalde voedingsmiddelen weg te laten of juist toe te voegen. En dan kijken hoe dat voelt. Langzaamaan dat vermogen om naar je lichaam te luisteren weer gaan trainen.

Fase 3 begint als je een beetje weet wat goed voor je is. Want hoe maak je daar nu een lekkere maaltijd mee klaar? Je kan een nieuwe manier van eten alleen in je leven integreren als je er ook van kan genieten, als je het niet als een dieet ziet. maar als een manier van leven. Eten is naast noodzakelijk ook een prettige en sociale aangelegenheid. En het zal je verbazen hoe je met misschien volledig andere ingrediƫnten als je gewend bent toch heel lekker kunt eten!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin