Wat is healing?

29-05-2022

Uit de wijsheid en liefde van het hart. 

Uit de vrijheid van de geest, ontstaat een diepe kracht. 

Het vermogen om jezelf te genezen.

De letterlijke vertaling van het Engelse woord "Healing" is genezen. Ik gebruik graag gewoon Nederlandse woorden, maar in dit geval heeft het woord healing toch mijn voorkeur. Bij genezen denken ik vooral aan het behandelen van lichamelijke en geestelijke symptomen die wij ziekte noemen, zoals gangbaar in onze huidige geneeskunde. Reguliere behandelingen zijn gericht op het curatief behandelen van deze symptomen met medicijnen of operatief.

De betekenis van healing is veel breder. Bij healing worden niet (alleen) de symptomen behandeld maar wordt vooral gekeken naar de oorzaken van die symptomen op zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel, sociaal, energetisch en zelfs karmisch niveau. Het uiteindelijke doel van een healing is de cliƫnt weer volledig in balans te brengen waardoor het zelfgenezend vermogen zijn werk kan doen.

Healing kan op 1001 manieren. Meest traditioneel zijn in het westen homeopathie en kruidengeneeskunde. Maar ook bidden en het bezoeken van heilige plaatsen (pelgrimstochten) waren van oudsher populaire methoden om healing te vinden. Intussen is er een arsenaal aan methoden bijgekomen: acupunctuur, Ayurveda, bio-resonantie, chiropractie, coaching en counseling, DNA reprogramming, energetische healing, Germaanse geneeskunde, mindfulness en meditatie, orthomoleculair geneeskunde, reiki, sjamanisme, Traditioneel Chinese geneeskunde, en nog veel veel meer.

Al deze methoden werken in goed, maar de ene methode past beter bij je en je problemen dan de andere. Bij ernstige lichamelijke of geestelijke problemen is het ook altijd goed om meerdere wegen te bewandelen. Doorslaggevend is uiteindelijk het vertrouwen dat je hebt in je behandeling en dat je er voor gaat. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin